Eurojackpot är ett spel som liknar lotto, men har en avsevärt större jackpott. Spelet går ut på att välja 5 rätta nummer av 50, plus 2 av 10 tilläggsnummer. Till skillnad från svenska Lotto väljer man vilka nummer som ska vara tilläggsnummer, så i Eurojackpot dras alltså tilläggsnumren separat, och kan bli samma som 1 eller 2 av de ordinarie numren. Eurojackpot är ett gemensamt spel för ett antal länder i Europa, och har därför många fler spelare än till exempel Lotto, som får sin jackpott bara från svenska spelare.

Om man känner att man vill ha lite större chans till en ökad inkomst än vad Eurojackpot ger är ett alternativ att försöka avancera i karriären istället. Att bli chef ger nästan alltid en högre lön. Att leda tidigare kollegor kan vara en utmaning, och hur får man en grupp att arbeta tillsammans mot gemensamma mål? Vilka lagar och regler gäller? Hur blir man en bra ledare som gör att medarbetarna trivs och presterar? För att bli en bra chef är en chefsutbildning en väg att gå, och där kan du också knyta nya kontakter med andra som är i samma situation.

människor med händerna i luften

När du har tryggat din ekonomi med en lön varje månad så är det ändå en kittlande känsla att det kan vara du som tar hem storvinsten nästa gång. Chansen är minimal, en på ungefär 95 miljoner, men någon måste ju vinna, så varför inte du? Hittills har ingen svensk tagit hem högsta vinsten på Eurojackpot, men flera har blivit miljonärer.

Vinst som förändrar livet

Många drömmer om att vinna storvinsten, men forskning visar att de flesta som gör det inte förändrar sina liv så jättemycket när de väl vinner, speciellt i Sverige. De som bor i lägenhet köper ett hus, de flesta köper en ny bil, och reser lite mer än innan. De flesta bor kvar i den stad man bodde i innan. Den som vinner på spel hos Svenska spel får vara anonym, och det väljer i stort sett alla att vara.

pennor och mynt

Det förekommer att vinsten inte blir så lyckad som vinnaren hade tänkt sig. En del vinnare blir osams med släkt och vänner som inte tycker att de delar med sig, andra fastnar i ett spelmissbruk och förlorar mer än de vunnit. Vinner man högsta vinsten på Eurojackpot har man råd att ta hjälp till att förvalta sina pengar.

Med en chans att vinna 890 miljoner är Eurojackpot det spel som ger dig chansen att vinna det allra högsta beloppet om man ser till de spel som erbjuds av Svenska spel. Jackpotten går upp till 90 miljoner Euro, men för spelare i Sverige delas den ut i svenska kronor. För ännu högre vinster måste du ge dig utomlands och spela på till exempel amerikanska spel, eller på Euromillions. Dragningen på Eurojackpot sker vanligtvis på fredagar, så du får hela helgen på dig att smälta beskedet om du vinner.

Divi