Spel på nätet har varit något som roat människor ända sedan internets uppkomst. Det har gett spelare ett utbud som inte kommer i närheten av vad som tidigare fanns att tillgå för de flesta. Med några knapptryck går det enkelt att logga in på favoritsidan och ägna sig åt någon typ av spel. Kanske roar det oss svenskar ännu mer eftersom vi har en historia av att tvingas lyda under det svenska spelmonopolet. Här har det inte funnits någon fri marknad med konkurrerande spelbolag att tala om. Där har nätet blivit ett sätt för svenska spelintresserade att se vad andra bolag har att erbjuda.

Handsome man listening to music on his digital tablet

Ett av de populäraste sätten att spela på nätet är att ägna sig åt sportbetting. Det innebär vanlig vadslagning i matcher av de mest skilda slag – från de största fotbollsmatcherna till små tennisevenemang och allt däremellan. Vadslagning i sport har existerat mer eller mindre sedan tidernas begynnelse. I Sverige har statliga Svenska Spel länge arrangerat långköraren Stryktipset och, på senare år, Lången och Bomben. Skillnaden är förstås att det på nätet finns ett gigantiskt utbud av matcher. Om ett spelbolag inte har matchen du vill spela på kan du alltid gå vidare till nästa. Du kan också ägna dig åt livebetting som har blivit allt populärare på sistone.

Ett annat populärt nätspel är poker. Medan poker traditionellt har betytt en tripp till den lokala baren eller inneburit en pokerkväll hos kompisarna går det nu att köra poker när du vill, var du vill. På nätet finns det nämligen alltid någon annan som är pokersugen. Ju fler spelare, desto större pott – det är en enkel devis som håller även på nätet. Därför har nätpoker vuxit exponentiellt i takt med att fler får upp ögonen för den här typen av spel. Numera finns det gott om professionella nätpokerspelare som ägnar sig åt spel på nätet som sin huvudsakliga aktivitet.

Samma ökning av potentiella vinster finns också i lotteribranschen. Här finns stora lotteripotter, som på mega lotto, där du köper en lott och hoppas på det bästa. Om du blir den lycklige vinnaren kan du vinna från några tior upp till flera miljoner.

Divi